Skrivpedagog

Skrivpedagog

Hur gör man för att skriva en roman? Eller en novell? Eller en självbiografi? Spontant hade jag sagt sätt dig ner och skriv. Visst låter det enkelt? Och för vissa kan det vara just så – enkelt. Men för andra finns det hinder på vägen. Många gånger skapar vi själva alla hinder, till exempel kan vår inre kritiker titta fram och delge oss sina åsikter. Åsikter vilka vi ofta lyssnar på – när vi egentligen borde be hen åka på en livslång semester och bara låta oss få vara de vi vill vara – skrivande personer.

Ibland behöver man guidning inom skrivandets hantverk, som en slags kompass. Frågor som Hur skapar jag levande karaktärer, Hur får jag en röd tråd genom berättelsen kan dyka upp i tankarna. Eller Vilka fallgropar kan jag undvika genom att få kunskap om dem?

Som skrivpedagog hjälper jag dig att hitta rätt. Genom egen läsning av böcker (vill man skriva så bör man läsa litteratur) samt kunskap, så ökar dina förutsättningar att utveckla ditt skrivande.

Anledningen till varför man skriver är individuell, men många skriver för att de helt enkelt behöver göra det. För att de mår bra av det. Personligen har jag alltid använd skrivandet som en ventil. Ett sätt att skriva om det som har varit jobbigt, svårt, men även roligt och spännande. Vissa springer milen, andra boxas. Jag skriver.

Kontakta mig på skriv@ordpralinen.se för mer information samt bokning av ett första digitala möte där vi presenterar oss för varandra.

Så – varför skriver du?

Rulla till toppen